Hy-Care terugroepactie

Geachte Relatie,


CooperVision haalt met onmiddellijke ingang vrijwillig de Hy-Care® contactlensvloeistof van de markt.
Uit onze kwaliteitstests is gebleken dat het product in sommige omstandigheden niet de juiste mate van desinfectie biedt tegen hoge concentraties van een bepaald gistorganisme. Hoewel er geen klachten zijn ontvangen en er geen bevestigde incidenten zijn geweest die worden toegeschreven aan onvoldoende desinfectie, handelen wij uit voorzorg.
Uit onze gegevens blijkt dat u het betrokken product in één of meer van de bovengenoemde flesconfiguraties hebt ontvangen. Wij zouden uw hulp bij de volgende acties op prijs stellen:


1. Bekijk onmiddellijk uw inventaris/productschap;

2. Stop alle verdere distributie van het betreffende product;

3. Noteer, indien mogelijk, de LOT-nummers en de hoeveelheid van elk type fles in uw voorraad;

4. Vul voor een credit onderstaand formulier in en druk op 'indienen'

5. Gooi de vloeistof weg via het afvalwatersysteem en recycleer de verpakkingen; als u het product niet op deze manier wilt weggooien, kunt u het product op de gebruikelijke manier terugsturen naar CooperVision.
In het kader van deze actie zullen wij ook de consumenten vragen het gebruik van het betrokken product te staken en het te vernietigen. Dit proces zal als hieronder beschreven verlopen en wij bereiden momenteel de mechanismen voor om deze acties uit te voeren.
consumenten pagina

Wij stellen uw medewerking op prijs en verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak voor u of uw klanten. Mocht u deze actie willen bespreken, neem dan contact op met uw business development manager of onze Customer Service

Geef hier uw adres op waar de betreffende producten staan.
geef hier aan van welk merk uw hy-care vloeistof is. bijvoorbeeld Hy-care, Options, Ascend etc..