Geavanceerde technische specialisatie

Eén aandachtspunt vinden en dat met de hoogste eisen ten volle nastreven kan helpen om een praktijk

zowel op te bouwen als te laten groeien. Dr. Roxanne Achong-Coan heeft de basis voor haar succesvolle praktijk gelegd door zich te richten op 2 belangrijke onderscheidende factoren: specialisatie en de toepassing van de meest recente technologie.

CooperVision erkent de rol van technologische innovatie bij het bieden van kwaliteitszorg voor het oog, en heeft dr. Achong-Coan geïnterviewd vanwege haar standpunt over de inzet van technologie bij het opbouwen van een praktijk.

Specialisatie maakt het onderscheid

Dr. Achong-Coan is deskundige op het gebied van contactlenzen, met name het aanmeten van speciale lenzen en orthokeratologie. De nadruk op lenzen zorgde dat bij Coan Eye Care kosten, training, mensen in dienst nemen en marketing voor zo veel mogelijk behoud van klanten centraal stond. De zorgvuldige maar enthousiaste toepassing van nieuwe technologie heeft Coan Eye Care alleen maar nóg specialer gemaakt.

Coan Eye Care bevindt zich voortdurend onder de eerste plaatselijke opticiens die gebruik maken van een scala aan technologieën, waaronder spectraal-domein optische coherentietomografie (SD-OCT), glasvochtmembranen voor de behandeling van aandoeningen aan het oogoppervlak, automatische lensmeters en de meest recente draagbare tonometers. De keuze voor de aanschaf van deze hulpmiddelen wordt altijd genomen op basis van werkzaamheid, efficiëntie en kosten, maar Coan Eye Care houdt ook rekening met de waarde op lange termijn die een uniek of geavanceerd aanbod heeft voor het bedrijf.

Met geavanceerde technologieën kan:

  • het aantal behandelbare potentiële cliënten worden vergroot
  • klantentrouw toenemen op basis van een betere diagnose en hoe de behandeling wordt ervaren
  • het aantal verwijzingen via andere algemene specialisten groter worden
“Er is niet één oogprobleem dat bij ons in de praktijk niet kan worden opgelost.”
Dr. Roxanne Achong-Coan

De waarde op lange termijn van investeren in technologie

Concurrerende differentiatie is een cruciale factor voor zakelijk succes, maar het is niet het enige voordeel van de extra kosten en opleidingstijd voor geavanceerde technologie. Dr. Achong-Coan en Coan Eye Care worden gezien als leiders in de regio, die het professionele profiel van de artsen en personeel in de praktijk hoog houden. Dat helpt op zijn beurt weer met het aannemen van getalenteerd en gekwalificeerd personeel dat wil werken voor een gerespecteerd bedrijf.

“Onze artsen zijn opgeleid in oogziekte en lenzen,” zegt dr. Achong-Coan, “en we hebben samen zo'n 66 jaar aan klinische ervaring.”

Weigeren om zelfvoldaan te zijn helpt groei te handhaven

In staat zijn om nieuwe technologie toe te passen gaat gepaard met de energie en de ambitie om niet stil te willen staan. Dr. Achong-Coan is al bezig met het toevoegen van extra's aan Coan Eye Care, zoals preventie, detectie en behandeling van MGD (Meibomian gland dysfunction). Dit aanbod zal niet alleen cliënten met droge ogen helpen die daar nergens een oplossing voor hebben kunnen vinden, maar zal ook klantentrouw stimuleren vanwege deze gespecialiseerde en ongebruikelijke zorg.

De geavanceerde technische aanpak stopt niet bij apparatuur. Dr. Achong-Coans praktijk houdt zich ook bezig met epigenetica. DNA-analyse wordt gebruikt om behandelplannen op cliënten af te stemmen om toezicht op adequate ziektepreventie en een uitgebreid voedingsplan voor de gezondheid van het oog te garanderen. In combinatie met de nadruk op het aanmeten van lenzen voor de lastigste hoornvliezen voegt deze zorgvuldige strategie zowel in de breedte als in de diepte waarde toe aan het Coan Eye Care-merk.

De resultaten zijn een groeiende groep trouwe klanten en personeel dat bevrediging vindt in de succesvolle behandeling van een reeks lastige aandoeningen.