Vergeet bij het volgen van deze stappen niet om langzaam en rustig te werk te gaan. Begin net als bij het inzetten van uw lenzen steeds met hetzelfde oog, rechts of links. Dat helpt te voorkomen dat u uw linker- met uw rechterlens verwisselt.

En was altijd eerst uw handen!

Instructies voor daglenzen

Instructies voor maandlenzen

Stap 1:
Ga voor een goed verlichte spiegel staan.

Stap 2:
Kijk omhoog.

Stap 3:
Gebruik de wijsvinger van uw niet-dominante hand om uw bovenste ooglid omhoog te trekken.

Stap 4:
Gebruik de middelvinger van uw dominante hand om uw onderste ooglid omlaag te trekken.

Stap 5:
Knijp de lens voorzichtig tussen de vingertoppen van uw wijsvinger en duim om hem omlaag te trekken en uit uw oog te halen. Knijp niet zo hard dat u hem dubbelvouwt of dubbelknijpt.

Stap 6:
Leg de lens in de palm van uw andere hand en maak een kommetje van uw hand. Druppel schone multifunctionele lenzenvloeistof op het oppervlak van de lens. Zie Verzorging van uw lenzen voor meer informatie over hoe u uw lenzen reinigt en desinfecteert.

Stap 7:
Als u lenzen gebruikt die een aantal dagen worden gedragen voor ze worden vervangen, zorg er dan voor dat u ze in een lenzenbewaardoos plaatst waarop duidelijk een “L” voor links en een “R” voor rechts staat aangegeven, zodat u ze niet met elkaar verwisselt. Volg de instructies die zijn meegeleverd bij uw reinigings- en desinfectievloeistof.

U zult in mum van tijd een lenzenpro zijn. Maar voor het geval u eerst nog wat hulp nodig hebt, kunt u met deze tips uw lenzen er gemakkelijker uithalen:

  • Als uw lens er lastig uit te halen is, probeer het dan na een paar bevochtingsdruppels in uw oog. Droge ogen kunnen het eruit halen van de lens bemoeilijken.
  • Als u de lens naar uw oogwit schuift en/of naar uw onderste ooglid, is hij er misschien gemakkelijker uit te halen. De lens en het gekleurde gedeelte van uw oog hebben dezelfde vorm, zodat de lens op zijn plek blijft. Als u de lens naar uw oogwit schuift, kan dat helpen om hem makkelijker uit uw oog te halen.
  • Het duurt even om aan nieuwe lenzen te wennen. Laat u niet opjagen. Neem de tijd als u nieuwe lenzen er voor het eerst uithaalt.
  • Druppel er als de randen van uw lens aan elkaar plakken een beetje schone lenzenvloeistof op en wrijf de lens zacht in uw handpalm tot de randen van elkaar loskomen.