Over de hele wereld—en dicht bij huis

CooperVision is gepassioneerd over zijn rol als wereldburger. Terwijl we producten verkopen in meer dan 130 landen*1 over de hele wereld, streven we onze missie na om het gezichtsvermogen overal te helpen verbeteren en om de gemeenschappen waarin we werken te versterken door middel van filantropie en openbare dienstverlening, evenals onze commerciële activiteiten. We zijn ook zeer toegewijd aan het welzijn van onze planeet en implementeren een breed scala aan programma's voor duurzaamheid en behoud van grondstoffen in onze faciliteiten wereldwijd.

Wereldwijde sponsoring van Optometry Giving Sight

CooperVision is een hoofdsponsor van Optometry Giving Sight (OGS), een wereldwijd initiatief dat in 2003 werd opgericht om de 1,22 miljard mensen wereldwijd te helpen, waaronder tientallen miljoenen kinderen, die blind of slechtziend zijn omdat ze geen toegang hebben tot oogonderzoek en refractieve foutcorrectie.

Fondsenwervingsevenementen op CooperVision-locaties over de hele wereld, een programma voor patiëntenkorting, aan goede doelen gerelateerde marketingcampagnes en een jaarlijkse bijdrage van het bedrijf aan donaties van medewerkers hebben meer dan $ 3 miljoen aan bijdragen voor OGS gegenereerd.

Programma's ondersteund door OGS op zes continenten hebben:

  • meer dan 7,6 miljoen mensen voorzien van basis oogzorgdiensten
  • meer dan 14.000 oogzorgmedewerkers opgeleid
  • de oprichting van meer dan 130 gezichtsvermogencentra ondersteund

Elk jaar treedt een medewerker op als onze CooperVision-ambassadeur en sluit hij/zij zich aan bij OGS om deel te nemen aan een outreach-programma om te zien hoe onze ondersteuning en bijdragen een impact hebben op mensen in nood over de hele wereld.

Lisa Jenkins, een productiecoördinator van onze productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk, reisde in 2019 naar Oeganda als de CooperVision OGS-ambassadeur.

Toewijding aan onze gemeenschappen

Duizenden medewerkers van CooperVision wonen en werken in honderden gemeenschappen over de hele wereld. We werken samen met gemeenschapsorganisaties en stellen onze werknemers in staat om deel te nemen aan lokale culturele, milieu- en liefdadigheidsprojecten die vooral zinvol zijn voor onze medewerkers en hun gezinnen.

Zorgen voor onze planeet

Duurzaamheid en behoud van grondstoffen zijn elke dag een belangrijke prioriteit bij de activiteiten van CooperVision. Doorlopende programma's in onze vestigingen over de hele wereld leveren grote successen op in het besparen en hergebruiken van water, het besparen van energie, recyclen en verminderen van het gebruik van productiematerialen.

  • Onze vestigingen in Rochester, NY, VS werken met 100% hernieuwbare energiebronnen
  • Onze productiefaciliteit in Alajuela, Costa Rica en het distributiecentrum in Madrid, Spanje, hebben LEED-certificeringen gekregen voor milieubewust ontwerp en milieubewuste bedrijfsvoering
  • In onze productiefaciliteit in Puerto Rico heeft een programma voor het hergebruiken van water jaarlijks 63 miljoen liter bespaard en de vraag naar water in de stad met 35% verminderd

In 2019 bouwden we voort op onze inzet door onze krachten te bundelen met andere grote openbare bedrijven, particuliere instellingen en overheden wereldwijd in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, gericht op het bouwen van een betere en duurzamere toekomst in het komende decennium.