Ervaren drager

Omdat je ervaring hebt met het dragen van contactlenzen ...

ken je het positieve verschil dat ze kunnen maken in je leven. Maar het is belangrijk om te onthouden dat zowel je zichtbehoeften als de technologie voor contactlenzen zich zullen blijven ontwikkelen.

Naarmate je ouder wordt, langere perioden doorbrengt met digitale apparaten of meer tijd besteedt aan je favoriete buitenactiviteiten, wil je misschien een  aanpassing van je voorschrift of het type contactlens, om je zichtprestaties, comfort en gemak te optimaliseren.

Neem ten minste één keer per jaar, of op het aanbevolen tijdsinterval, contact op met je oogspecialist voor een onderzoek en om te vragen naar nieuwe opties voor contactlenzen die geschikt kunnen zijn voor je veranderende levensstijl en zichtcorrectiebehoeften. Klik op de onderstaande links om meer te weten te komen over onderwerpen die je mogelijk wilt bespreken.

Alles over comfort

Heb je je ooit afgevraagd of je contactlenzen nog comfortabeler kunnen? Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van contactlenzen is sterk gericht op het verbeteren van de ervaring met het dragen van lenzen. Een aantal van de functies die zijn gecreëerd met het oog op comfort zijn …

  • Geavanceerde silicone hydrogel-contactlensmaterialen helpen lenzen de hele dag door vochtig te houden en leveren meer zuurstof aan de ogen in vergelijking met traditionele hydrogel-contactlenzen. Niet alle siliconen hydrogel-lensmaterialen zijn hetzelfde; bespreek de opties met je oogspecialist.
  • Gespecialiseerde oppervlakte- en randontwerpen om de ideale pasvorm te garanderen en comfort te bevorderen.
  • Innovatieve optiek om de oogvermoeidheid tegen te gaan die gepaard gaat met het gebruik van digitale apparaten.
  • Betaalbare daglenzen die niet hoeven te worden gereinigd en die dragers kunnen helpen de irritatie te voorkomen die gepaard gaat met afzettingen die zich op lenzen kunnen ophopen gedurende een paar weken van dagelijks gebruik van tweewekelijkse of maandelijkse lenzen.

Als je op zoek bent naar meer comfort van je contactlenzen, bespreek deze onderwerpen dan met je oogspecialist.

En denk eraan: ongemak is geen normaal onderdeel van het dragen van contactlenzen. Als je contactlenzen ooit ongemakkelijk of irriterend beginnen aan te voelen, is het belangrijk om met je oogspecialist te praten. Hij of zij kan opties aandragen om eventuele problemen met het dragen van lenzen op te lossen. Dat betreft bijvoorbeeld het identificeren van het beste lensmateriaal, ontwerp en vervangingsschema – en hoe de lenzen kunnen voldoen aan de eisen van je levensstijl.

Je contactlenzen upgraden

Wanneer je je oogspecialist spreekt, kunt je informeren naar de laatste ontwikkelingen in de contactlensindustrie. Onderzoek en ontwikkeling in het veld leiden tot grote vooruitgang en je wilt de voordelen die een verandering in contactlenzen zou kunnen bieden, niet mislopen.

Het belang van materialen

Zijn je huidige contactlenzen gemaakt van hydrogel- of siliconen hydrogelmaterialen?

Hoewel hydrogel contactlenzen van het eerste type zacht contactlensmateriaal waren, vormen lenzen gemaakt van siliconen hydrogelmaterialen meer dan 75% van de nieuwe contactlensvoorschriften1. Siliconen hydrogelmaterialen ondersteunen een gezonde* lensdraagervaring en zorgen ervoor dat meer zuurstof het hoornvlies van de drager kan bereiken, wat helpt bij het verminderen van roodheid en zwelling*.

Siliconen hydrogel-lenzen bieden de voordelen van een zacht lensmateriaal met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, wat zorgt voor meer flexibiliteit en langer gebruik.

Vraag je oogspecialist naar de meest geavanceerde siliconen hydrogel-lensmaterialen.

Houd rekening met comfort

Afhankelijk van je levensstijl kunt je de voorkeur geven aan contactlenzen die je elke avond reinigt en na een aantal weken vervangt; of je kunt de voorkeur geven aan daglenzen. De prijzen van beide opties zijn zeer betaalbaar, dus het is de moeite waard om te overwegen welke het beste bij je past.

Je kunt een frequente reiziger zijn, last hebben van seizoensallergie, of een actieve beoefenaar zijn van een sport waarbij een bril in de weg kan zitten. Als een van deze scenario's op je van toepassing is, of als je gewoon meer comfort wilt, zijn contactlenzen uiteraard een uitstekende keuze om aan je zichtcorrectiebehoeften te voldoen.

Je oogspecialist kan je adviseren over je opties.

 

* Met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid voor dagelijks gebruik minimaliseren of elimineren siliconen hydrogelmaterialen hypoxiegerelateerde complicaties
In vergelijking met traditionele hydrogel-contactlenzen

Referenties:  
1 Morgan PB, Woods CA; Tranoudis, Ioannis G. et. al. International contact lens prescribing in 2018. CL Spectrum. 2019;34(1):26-32. 

Veranderingen in het gezichtsvermogen

Naarmate we ouder worden, verandert ons gezichtsvermogen, en dat geldt ook voor onze zichtcorrectiebehoeften.

Zelfs mensen die nooit eerder een bril of contactlenzen hebben gedragen, zullen vanaf hun 40e levensjaar steeds meer moeite hebben met het focussen van dichtbij. Dit heet presbyopie en het overkomt ons allemaal.

Als je ouder bent dan 40 jaar en moeite begint te krijgen met het lezen van kleine lettertjes zonder je boek of tijdschrift een paar centimeter verder van je af te houden dan je gewend was, of als de tekst op je telefoonscherm wazig begint te worden, hebt je waarschijnlijk presbyopie. Het is dan tijd om je oogspecialist te bezoeken.

Multifocale contactlenzen

Goed nieuws: Er is geen reden om het gemak van contactlenzen op te geven of om een bril te dragen op momenten waarop je dat niet wilt. Presbyopie kan worden gecorrigeerd met multifocale contactlenzen: Ze bieden een duidelijk zicht, of je nu naar dingen kijkt die zich dichtbij, ver weg of ergens daartussenin bevinden.

Je kunt multifocale contactlenzen dragen zonder in te leveren op zichtprestaties, comfort of gemak. Er zijn multifocale contactlenzen verkrijgbaar die gemaakt zijn van de meest geavanceerde siliconen hydrogelmaterialen, evenals multifocale daglenzen.

Wanneer je tekenen van presbyopie begint te vertonen – en dat zal onvermijdelijk zijn! – bel dan je oogspecialist om een afspraak te maken.

Digitale levensstijlen

Bij veel van onze dagelijkse taken en vrijetijdsactiviteiten brengen we tijd door op digitale apparaten. Er zijn nu contactlenzen die speciaal zijn ontworpen om dragers te helpen hun focus naadloos te verschuiven tussen hun digitale apparaten en offline activiteiten. Vraag je oogspecialist om meer informatie.

Waarom CooperVision?

CooperVision zet zich al meer dan 40 jaar lang in om mensen over de hele wereld elke dag beter te laten zien. Dankzij onze innovaties in oogwetenschap, materiaalontwikkeling, productontwerp en productie hebben we reeds miljoenen dragers van contactlenzen geholpen om helder te leven, en zijn we een vertrouwde wereldmarktleider geworden in de contactlensindustrie. Vandaag de dag worden onze contactlenzen voorgeschreven in meer dan 130 landen.*

Voldoen aan de behoeften van iedere drager

Of je nu enkelvoudige contactlenzen nodig hebt, een hoog torisch of multifocaal voorschrift hebt, of gespecialiseerde orthokeratologie, sclerale of zelfs op maat gemaakte lenzen nodig hebt, je kunt vertrouwen op CooperVision.

Technologie voor contactlenzen verbeteren

Wij richten ons met passie op onze missie. In de afgelopen jaren hebben ons onderzoek en onze ontwikkeling geleid tot de introductie van baanbrekende producten die tegemoetkwamen aan dringende behoeften van lensdragers:

CooperVision clariti-collectie van daglenzen.
De eerste volledige collectie siliconen hydrogel-contactlenzen ter wereld

CooperVision MiSight® daglenzen
De eerste door de FDA goedgekeurde zachte contactlenzen ter wereld om de progressie van myopie te vertragen bij kinderen van 8-12 jaar aan het begin van de behandeling.

CooperVision Biofinity Energys® contactlenzen
Contactlenzen ontworpen voor je digitale levensstijl.

Contactlenzen van CooperVision
De meest beschikbare opties om aan bijna ieder patiëntvoorschrift te voldoen.

Onze inzet blijft onverminderd en CooperVision-wetenschappers zijn voortdurend op zoek naar opwindende nieuwe manieren om mensen te helpen beter te zien.

 

* Archiefgegevens van CooperVision, 2020. Producten voor lensonderhoud, zachte en gespecialiseerde contactlenzen van CooperVision.
†Indicaties voor gebruik: MiSight 1 day (omafilcon A) zachte contactlenzen voor dagelijks, eenmalig gebruik zijn geïndiceerd voor de correctie van myopische ametropie en voor het vertragen van de progressie van myopie bij kinderen met niet-aangetaste ogen, die aan het begin van de behandeling 8-12 jaar oud zijn en een refractie hebben van -0,75 tot -4,00 dioptrieën (sferisch equivalent) met < = 0,75 dioptrieën van astigmatisme. De lens moet na elke verwijdering worden weggegooid.
* Archiefgegevens van CooperVision, 2019. Gebaseerd op geproduceerde Rx-optiecombinaties (sfeer, cilinder, as & TOEVOEGEN) , voor alle zachte sfeer-, torische en multifocale (inclusief op maat gemaakte) lenzen, in SiHy- en hydrogel van de vier voornaamste fabrikanten. Bevat daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen. Cosmetische en fotochromatische contactlenzen zijn niet inbegrepen. Meerdere basiscurvevarianten niet inbegrepen.

Voor onze planeet zorgen

CooperVision zet zich in om onze impact op het milieu te minimaliseren en duurzamer te werken, omdat dit de juiste handelswijze is – voor onze werknemers, onze klanten, ons bedrijf en onze planeet.