Reinigen en desinfecteren van uw lenzen met deze multifunctionele lenzenvloeistof

Het reinigen en desinfecteren van uw lenzen zijn twee van de belangrijkste dingen die u kunt doen. Niet goed met uw contactlenzen omgaan en ze niet goed reinigen zijn belangrijke oorzaken van oogontsteking en andere problemen. Dus maak reinigen en desinfecteren van uw lenzen een dagelijks ritueel wanneer u uw lenzen er aan het eind van de dag uithaalt.

Als u hebt gekozen voor daglenzen, kunt u dit allemaal overslaan!

Stap 1:
Zodra u uw lens eruit hebt gehaald en die op uw handpalm ligt, maak dan een kommetje van uw hand en druppel schone lenzenvloeistof op de lens. Volg de instructies van uw multifunctionele lenzenvloeistof met betrekking tot het aantal druppels dat u moet gebruiken.

Stap 2:
Wrijf de lens in dit poeltje met lenzenvloeistof. Volg de instructies van uw multifunctionele lenzenvloeistof met betrekking tot hoelang u uw lenzen moet blijven wrijven en spoelen. Zorg ervoor dat u beide kanten van de lens schoonmaakt.

Stap 3:
Plaats de lens in uw lenzenbewaardoos, bedek de lens met schone lenzenvloeistof en draai de dop erop.

Volg de instructies van uw multifunctionele lenzenvloeistof over hoelang u uw lenzen moet laten weken om ze te desinfecteren.
Dat was het! Bewaar uw lenzen altijd in de lenzenbewaardoos en onder een laag schone lenzenvloeistof wanneer u ze niet gebruikt.

Uw lenzen verzorgen

Contactlenzen zijn kwetsbaar, maar ze zijn ook zeer precieze medische hulpmiddelen. U moet ze wel met enige zorg behandelen om er het beste uit te halen. 

  • Draag uw lenzen altijd volgens het schema dat uw oogspecialist heeft voorgeschreven. Het is slecht voor uw lenzen en ogen als u ze langer dan voorgeschreven draagt.
  • Wees er voorzichtig mee! Zachte wegwerplenzen van tegenwoordig kunnen scheuren. Als dat bij een van de uwe het geval is, gooi hem dan weg. Wanneer u uw lenzen vastpakt, knijp er dan niet in en let op zaken waardoor ze kunnen scheuren, zoals sieraden of een vingernagel.
  • Gebruik altijd schone lenzenvloeistof. Geen water. Geen gebruikte lenzenvloeistof. En absoluut niet uw speeksel. Als u alleen schone lenzenvloeistof gebruikt, beperkt u het risico dat bacteriën en andere besmettingsbronnen op uw lenzen terechtkomen, tot een minimum.
  • Wrijven en afspoelen, zelfs met de verzorgingssystemen waarbij u niet hoeft te wrijven. Volg de instructies van de lenzenvloeistof, en reinig en desinfecteer uw lenzen in schone lenzenvloeistof. Spoel ze af met schone lenzenvloeistof, en wrijf en spoel ze vervolgens nogmaals met meer schone lenzenvloeistof. Uit onderzoek blijkt dat dat nog steeds de beste manier is om ze schoon te houden. Als u een lenzenvloeistof met daarin peroxide gebruikt, volgt u altijd de instructies en leest u de waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op de fles of doos. Druppel een oplossing met peroxide nooit direct in uw oog.
  • Spoel uw lenzenbewaardoos na elk gebruik om met lenzenvloeistof, laat het doosje zonder dop en omgekeerd op een schone, droge plek liggen wanneer u uw lenzen in hebt. De Amerikaanse optometristenvereniging adviseert om een lenzenbewaardoos elke 3 maanden te vervangen.

En zoals altijd is uw oogspecialist uw beste bron van informatie en hulp. Volg altijd zijn of haar instructies, evenals de instructies die bij uw lenzen zijn meegeleverd, de aanwijzingen op uw lenzenbewaardoos en de instructies bij uw lenzenvloeistof. Ze werken allemaal samen om uw lenzen en uw ogen in optimale vorm te houden.