augustus 06, 2014

CooperVision biedt nu 's werelds meest uitgebreide assortiment daglenzen

PLEASANTON, Calif., 6 augustus 2014 — The Cooper Companies, Inc. (NYSE: COO) heeft haar aankoop van Sauflon Pharmaceuticals Limited, de fabrikant en distributeur van zachte contactlenzen en oplossingen voltooid. De transactie – met een waarde van ongeveer $ 1,2 miljard – biedt CooperVision wereldwijd de mogelijkheid oogzorgprofessionals en dragers het meest uitgebreide assortiment daglenzen aan te bieden.

“Wij benaderen de daglenscategorie met een nieuw, uit verschillende lagen bestaand model. Door de portefeuille van Sauflon aan onze reeds sterke MyDay® en Proclear® merkkeuzes toe te voegen, presenteren wij meerdere contactlensfamilies die ontworpen en in de handel gebracht worden voor specifieke gebruikerssegmenten,” zei Daniel G. McBride, president van CooperVision, Inc. “Deze benadering van de markt biedt professionals de mogelijkheid een daglens aan te bieden voor elk oog en elk budget, wat zowel de groei van de praktijk als momentum van de categorie verder zou versnellen.”

De wereldwijde markt voor daglenzen is met 10 procent gegroeid – het snelst uitbreidende segment onder zachte contactlenzen. clariti® – nu onderdeel van het assortiment van CooperVision – is het enige merk van silicone hydrogel daglenzen die het volledige spectrum van correctie van het gezichtsvermogen overbrugt (sferisch, torisch en multifocaal), dat een sterke prestatie en kostenbesparing biedt. De lijn vult CooperVision's premium MyDay lens aan – die nu wordt geïntroduceerd in markten buiten Europa – evenals hun Proclear 1Day-dagslens met unieke PC Technology™, vervolgde de heer McBride, “De aankoop van Sauflon is een volgende component in ons streven de best mogelijke zakelijke partner voor oogzorgprofessionals over de hele wereld te zijn. Dit gaat verder dan het bieden van innovatieve producten, services en support. Onze teams zetten zich in om klanten te helpen nieuwe marktmogelijkheden zoals de overstap naar daglenzen te benutten.”

CooperVision werkt nu aan het combineren van de mensen en processen van beide ondernemingen om de best mogelijke ervaring van cliënt en drager op te bouwen. Cliënten dienen, tot anders wordt vermeld, te blijven werken met hun huidige vertegenwoordigers, supportbronnen en bestelmechanismen van CooperVision en Sauflon.

Informatie over de The Cooper Companies

The Cooper Companies, Inc. ("Cooper") is een wereldwijd opererende onderneming voor medische hulpmiddelen die openbaar wordt verhandeld op de NYSE Euronext (NYSE:COO). Cooper wil een A Quality of Life Company™ zijn die zich concentreert op het leveren van aandeelhouderswaarde. Cooper werkt via twee bedrijfseenheden, CooperVision en CooperSurgical. CooperVision brengt een verfrissend perspectief op zorg voor het gezichtsvermogen met een inzet voor het produceren van een groot assortiment kwaliteitsproducten voor contactlensdragers en het bieden van gerichte support voor professionals. CooperSurgical richt zich op het leveren aan clinici voor vrouwengezondheid met marktaanvoerende producten en behandelingsopties voor het verbeteren van het bieden van gezondheidszorg aan vrouwen. Met hun hoofdkantoor in Pleasanton, Calif., heeft Cooper ongeveer 9.000 werknemers en levert producten in meer dan 100 landen. Bezoek www.coopercos.com voor meer informatie.

Informatie over CooperVision, Inc.

CooperVision, een onderdeel van The Cooper Companies, Inc. (NYSE:COO), is een van de wereldleiders op het gebied van fabricage van zachte contactlenzen. De onderneming produceert een volledig assortiment van daglenzen, tweewekelijkse en maandelijkse contactlenzen, die allemaal bestaan uit geavanceerde materialen en optica. CooperVision heeft een sterke erfenis van het oplossen van de grootste uitdagingen met betrekking tot het gezichtsvermogen zoals astigmatisme en presbyopie; en biedt de meest volledige verkrijgbare collectie van sferische, torische en multifocale producten. Via een combinatie van innovatieve producten en gerichte support voor professionals, brengt de onderneming een verfrissend perspectief naar de markt en creëert werkelijke voordelen voor cliënten en dragers. Bezoek www.coopervision.be voor meer informatie.