mei 19, 2020

Onderzoekscentrum in Puerto Rico erkend voor afwending nitrilhandschoenen uit stortplaatsen

 

SAN RAMON, Californië, 19 mei 2020—De productielocatie van CooperVision in Puerto Rico heeft de Greenovation Award ontvangen van Kimberly-Clark Professional voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat het de eer krijgt marktleider te zijn op milieugebied.

 

De Juana Diaz-fabriek van het bedrijf, die een reeks CooperVision-merken zoals Biofinity® siliconen hydrogel contactlenzen produceert en verpakt, zorgde in 2019 voor het afwenden van ongeveer 726 kilo traditioneel moeilijk te recyclen nitrilhandschoenen van stortplaatsen. Deze handschoenen worden gedragen als onderdeel van de bedrijfsprotocollen voor het maken van hoogwaardige producten. Gebruikte handschoenen werden verwerkt tot nitrilpoeder, dat vervolgens wordt gevormd tot milieuvriendelijke consumentenproducten en duurzame goederen.

 

“We zijn er trots op dat we samenwerken met Kimberly-Clark Professional en haar RightCycle-recyclingprogramma”, zegt Vimaris Ortiz, Senior Environmental, Health and Safety Manager van de CooperVision-campus in Puerto Rico. “"CooperVision is voortdurend bezig met het verkennen en implementeren van initiatieven die onze duurzaamheidsverplichtingen wereldwijd uitbreiden. Onze innovatieve benaderingen hebben een nog grotere impact als we samenwerken met andere organisaties die onze toewijding delen”. 

 

De Greenovation/Chelsea Santucci Awards zijn in 2013 in het leven geroepen om voorbeeldige bijdragen van RightCycle-deelnemers te erkennen.

 

Het programma voor het afwenden van nitrilhandschoenen is een van de vele milieu-initiatieven van CooperVision die gericht zijn op het besparen van water en energie, het verminderen, hergebruiken en recyclen van middelen en het versterken van de positie van mensen binnen het bedrijf en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het bedrijf ondersteunt ook de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling, gericht op goede gezondheid en welzijn, verantwoorde consumptie en productie, en samenwerkingsverbanden. Meer informatie op coopervision.com/sustainability.