Uw ogen zijn uniek, en er zijn veel factoren die kunnen bijdragen aan deze belangrijke vraag.

Door samen te werken met uw oogarts kunnen wij u helpen een goed overwogen beslissing te nemen over welke contactlenzen het beste voor u zijn.

Laten we eerst wat basisinformatie doornemen over de gezondheid van uw oog en of u bij- of verziend bent, of astigmatisme hebt.

Contactlenzen voor astigmatisme

We krijgen vaak de vraag: “Welke lens is het beste voor astigmatisme?” Goede vraag! Dat zijn torische contactlenzen, en ze kunnen helpen uw gezichtsvermogen te corrigeren als u voorwerpen van zowel dichtbij als veraf wazig ziet.

Lees ons artikel over astigmatisme.

Presbyopie: wat is dat?

Zo rond de 40-45 kan het zijn dat u dingen van dichtbij lezen lastig begint te vinden. Dat overkomt iedereen. Deze verziendheid heet “presbyopie”, en dat kan gemakkelijk worden gecorrigeerd met multifocale of bifocale contactlenzen.

Lees ons artikel over presbyopie.

Wat is verziendheid (hyperopie)?

Verziendheid - of “hyperopie” zoals uw oogarts het zal noemen - verwijst naar dingen in de verte duidelijk kunnen zien, maar voorwerpen dichtbij zien er wazig uit. In tegenstelling tot presbyopie kan verziendheid op elke leeftijd optreden. Zowel een bril als contactlenzen kunnen dit probleem corrigeren.

Lees ons artikel over verziendheid.

Wat is bijziendheid (myopie)?

Bijziend en myopisch, het betekent hetzelfde. Bij deze afwijking kunt u voorwerpen van dichtbij scherp zien, maar voorwerpen verder weg lijken niet scherp. Net als verziendheid kunnen een bril, contactlenzen en een operatie dit probleem corrigeren.

Lees ons artikel over bijziendheid. 

Daglenzen, tweewekelijkse lenzen of maandlenzen: wat is het beste voor mij?

Zachte lenzen zijn enorm comfortabel en door verbeteringen in de vervaardiging hebt u nu een brede keuze uit wegwerplenzen. Vraag, of u nu de voorkeur geeft aan daglenzen of tweewekelijkse lenzen, welk draag- en vervangingsschema het beste voor u is.

Lees ons artikel over daglenzen.

U hebt een keuze als het gaat om brillen of lenzen.

Uw opticien kan u voorzien van de juiste sterkte voor uw ogen. Daarna werken we met uw oogarts samen om u te voorzien van de juiste contactlenzen die u voorzien in uw behoeften.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles