Contactlenzen kopen gaat niet zoals het kopen van een leesbril. U kunt niet simpelweg een winkel inlopen, een paar passen en beslissen wat u het beste past. Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen, en daarom moeten lenzendragers een voorgeschreven procedure volgen om ze te krijgen.

Het goede nieuws...? Contactlenzen kopen is heel gemakkelijk en kost weinig tijd, net zoals een simpel bezoek aan uw oogarts.

Het gaat als volgt:

Hoe kom ik aan contactlenzen?

Voordat we de hele procedure doorlopen, laten we ervan uitgaan dat u geen bril hebt. Laten we ervan uitgaan dat u een wazig zicht moet corrigeren, bijvoorbeeld omdat u moeite hebt met lezen of bijziend wordt en voorwerpen in de verte wazig ziet. 

Ho, heb ik een bril nodig? Help!

Ontspan eerst maar eens. Ons zicht verandert naarmate we ouder worden. Dat is normaal. Als u probeert die verandering in zicht te negeren en doet alsof u geen bril of contactlenzen nodig hebt, kan leiden tot hoofdpijn en nog meer geworstel om de dag door te komen. Wie wil dat nou?

De aankoop van contactlenzen kan u helpen meer van het leven te genieten, aangezien u dan weer scherp ziet. En in tegenstelling tot bij een bril heeft niemand dat door al u uw nieuwe contactlenzen geheim wilt houden.

Bel voor een oogtest

Als u niet weet welke opticien u moet bellen, snuffel dan rond op vergelijkingssites en vraag het uw vrienden. Als u nog meer tips wilt over het vinden van een oogarts die bij u past, lees dan ons artikel voor tips voor het vinden van een oogarts.

Denk na over de juiste contactlenzen voor u

Hoewel uw opticien het laatste woord heeft over welke contactlenzen geschikt zijn voor u, telt uw mening uiteraard ook mee! Voordat u aan een oogtest begint, bedenk dan hoe vaak u uw contactlenzen wilt vervangen. Met daglenzen hebt u elke dag een nieuw paar. Dat betekent dat u ze niet elke dag hoeft schoon te maken en geen lenzenvloeistof hoeft te kopen - dit is een uiterst makkelijke optie. 

Wat gebeurt er bij een oogtest voor contactlenzen?

Een oogtest ondergaan is eenvoudig. Dat zou u jaarlijks moeten doen. Over het algemeen kunt u verwachten dat uw oogarts uw ogen onderzoekt en een paar vragen stelt. Lees ons artikel voor meer details over een oogtest voor contactlenzen.

Waar koopt u contactlenzen?

Als u weet wat uw sterkte is en proeflenzen hebt gehad, kunt u uw contactlenzen kopen.  Maar waar moet u ze kopen? Moet u ze online kopen of bij de opticien? Dat mag u zelf beslissen. Ze bij uw opticien kopen is wel zo gemakkelijk, aangezien hij of zij weet wat u nodig hebt. Maar uiteraard staat het u ook vrij om ze online te kopen.

Houd het bij de gevestigde bronnen. Iedereen bespaart graag, maar laat u niet verleiden door de belofte van goedkope contactlenzen op veilingsites met twijfelachtige bronnen. Het is de moeite niet waard om een paar euro's uit te sparen als het gaat om de gezondheid van uw ogen.   

Voor het eerst contactlenzen dragen

Als u voor het eerst contactlenzen gaat dragen, houdt u dan aan het advies van uw oogarts daarover. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de reinigings- en vervangingsvoorschriften. En u moet natuurlijk leren hoe u contactlenzen moet inzetten en eruit halen. (Bekijk onze video over hoe u contactlenzen inzet om het uzelf wat gemakkelijker te maken.) 

Ook al moet u voor de aankoop van contactlenzen wat meer doen dan wanneer u boodschappen gaat doen bij uw supermarkt, het is gemakkelijk en pijnloos. En zodra u uw nieuwe contactlenzen hebt, zult u het heerlijk vinden om de wereld om u heen weer scherp te zien zonder uw persoonlijke vrijheid op te geven. 

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles