Hier volgen een aantal van de meest recente trends in brillen, en aandachtspunten voor hoe u voor uw ogen moet zorgen en er toch goed uit kunt blijven zien.

Zonnebrillen

Zonnebrillen zijn een belangrijke modeaccessoire en ook een geweldige manier om uw ogen te beschermen.

Helaas zijn dure designbrillen nog steeds garantie voor goede bescherming.

Of u nu een nieuwe pilotenbril wilt of een zonnebril met sterkte, hier volgen richtlijnen voor zonnebrillen die zowel goed zijn voor uw ogen als voor uw uiterlijk.

Oogbescherming

De zon: we gaan ervan uit dat zonnebrillen onze ogen tegen de zon beschermen, maar dat is niet altijd waar. De donkere kleur van een glas geeft niet aan hoe goed uw zonnebril uv-stralen en blauw licht blokkeren: glazen moeten worden getest voor vergelijking met de UV-beschermingsnormen. In de VS dienen glazen 99% UV-B te blokkeren, en UV-A te filteren met 30% van de snelheid van zichtbaar licht.

Onszelf: zonnebrillen blokkeren zichtbaar licht, dus ze zouden onze rijvaardigheid kunnen belemmeren. Zonnebrillen mogen nooit 's avonds tijdens het rijden niet worden gedragen, en moeten zijn goedgekeurd voor het rijden overdag.

Andere risico's: noch gewone zonnebrillen of zonnebrillen met sterkte zijn bedoeld ter bescherming tegen kunstlicht (zoals zonnebanklampen) of voor industriële veiligheid.

Optische kwaliteit

Wilt u er goed uitzien, maar ook scherp zien? Met de test met de kronkelende lijn kunt u lensproblemen ondervangen.

De test met de kronkelende lijn: kijk naar een verticale hoek of lijn. Beweeg uw hoofd van achteren naar voren en laat uw oog over het glas glijden als u naar de lijn kijkt. Als de lijn kronkelt, kan het glas niet goed zijn en moet u op zoek naar een andere bril.

Designbrillen

Als u elke dag een bril op hebt, wilt u ie ook laten passen bij uw persoonlijke stijl. Gelukkig zijn er veel designbrillen voor zowel mannen als vrouwen, van modern tot retro. Vraag voordat u meegaat met de laatste trends, uw oogarts of de sterkte van uw glazen nog wel goed zijn.

Er zijn veel andere manieren waarop uw ogen er goed uit kunnen zien zonder hun gezondheid in het geding te brengen. Bespreek met uw oogzorgspecialist wat goed is voor u.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogzorgspecialist.

More Articles