my lens life
hints en tips

Voor jou gecreëerd door CooperVision®

Hier zijn een aantal handige hints en tips om je te helpen met je contactlenzen.

Begin altijd met hetzelfde oog.

Begin altijd met hetzelfde oog als je je lenzen inzet, zodat je minder kans hebt om ze per ongeluk om te wisselen.

Neem altijd je bril mee.

Als nieuwe drager van contactlenzen moet je misschien je draagtijd nog opbouwen, dus neem altijd je bril mee. Maak je geen zorgen, je ogen passen zich snel aan en je zult snel kunnen genieten van de vrijheid die lenzen je bieden.

Volg het advies van je opticien.

Vervang je lenzen op tijd om ze comfortabel te houden en je zicht helder te houden. Vergeet niet om een vervolgafspraak te maken, zoals aanbevolen door je opticien, om je zicht en de gezondheid van je ogen te laten controleren en ervoor te zorgen dat je de beste contactlenzen draagt voor je levensstijl.

Laat je lenzen of lenshouder nooit in contact komen met water.

Spoel je contactlenzen of lenshouder nooit af met kraanwater en draag je contactlenzen niet in zwembaden, sauna's en op zee, aangezien dit het risico op ernstige ooginfecties vergroot. Zwembrillen voor het zwemmen zijn verkrijgbaar bij je opticien als je regelmatig zwemt.

Geef jezelf genoeg tijd.

Doe het rustig aan en volg onze handleiding. In het begin kan het even duren, maar zoals bij bijna elke nieuwe activiteit geldt: hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt. Binnenkort kunt je je contactlenzen gemakkelijk en met een gerust hart inzetten en uitdoen.

Draag nooit een beschadigde lens

Als je een beschadiging opmerkt, zoals een scheur in je contactlens, kom dan niet in de verleiding om deze te dragen. Gebruik een nieuwe lens uit je voorraad en informeer je contactlensspecialist. Gebruik ook geen lens waarvan de verpakking is beschadigd.

Slaap niet met je contactlenzen in.

Bepaalde soorten contactlenzen zijn ontworpen om langdurig te dragen - of om tijdens het slapen te dragen. Slaap alleen met contactlenzen in als je opticien je deze lenzen heeft voorgeschreven en je heeft meegedeeld dat de lenzen die je voorgeschreven hebt gekregen hiervoor zijn goedgekeurd.

Als je ogen rood zijn, doe je contactlenzen dan uit.

Als je ogen rood zijn, pijnlijk aanvoelen of als je zicht wazig is, verwijder dan je lenzen en vraag onmiddellijk advies aan je opticien. Als je je niet lekker voelt, kan dit het risico op een ooginfectie vergroten, dus draag je contactlenzen dan niet.

Deel nooit je contactlenzen.

Het delen van contactlenzen verspreidt niet alleen bacteriën van persoon tot persoon, maar de lenzen zijn aangepast en voorgeschreven om aan te sluiten bij jouw zicht en jouw ogen.

Jouw opticien is altijd in de beste positie om je te helpen met al je vragen over je contactlenzen. Aarzel dus niet om contact met ze op te nemen.

Heb je vragen?

Lees hieronder een aantal veelgestelde
vragen voor meer advies en informatie.