Mijn contactlensaanpassing

De eerste stap van je contactlenservaring

Voor jou gecreëerd door CooperVision®

Gefeliciteerd met het begin van je contactlenservaring. Dit is de 1e stap om te gaan genieten van de vrijheid die contactlenzen je kunnen bieden.

Je hebt een goede keuze gemaakt.
Door te kiezen voor contactlenzen sluit je je aan bij 3.5 miljoen mensen in de Benelux die op dit moment contactlenzen dragen.
En we weten dat het een goede keus is, omdat 81% zegt dat contactlenzen en een bril ze het beste van beide werelden geeft.

 

 

Start van een reis
Je contactlenservaring begint op dit moment, en samen met je opticien zal my lens life je in elke fase ondersteunen. We weten dat beginnen met het dragen van contactlenzen vragen oproept, dus we hopen dat je alle informatie die je nodig hebt, op deze site kan vinden.

 

 

Je contactlenservaring begint met het aanpassen van contactlenzen

Voor iedereen die voor het eerst contactlenzen gaat dragen, is een contactlens aanpassing de eerste stap naar de vrijheid die contactlenzen je kunnen bieden.

Hoe lang duurt een aanpassing?

Een gemiddelde aanpassing duurt tussen de 30 en 60 minuten

Wat gebeurt er tijdens een contactlensaanpassing?

De aanpassing is een kans voor je opticien om uit te vinden welke contactlenzen het best passen bij jouw levensstijl. Daarnaast wordt er met jou overlegd welk type contactlenzen het best geschikt is, hoe je ze moet onderhouden en wat ze kosten. In de meeste gevallen zal je opticien een lens op je oog plaatsen in jouw sterkte. In het onwaarschijnlijke geval dat jouw sterkte niet voorradig is, zal je op een moment dat het jou uitkomt, terug moeten komen.

Hoe je je lenzen inzet en uithaalt.

Het tweede deel van je afspraak bestaat uit het tijd besteden aan het leren inzetten en uithalen van je contactlenzen. Dit kan gedaan worden door je opticien of een ander lid van het contactlensteam die is opgeleid om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je het beste advies krijgt over het omgaan met je contactlenzen.
In eerste instantie lijkt dit misschien ingewikkeld, maar maak je zorgen: het is normaal als het even duurt. Dit is je kans om zoveel mogelijk vragen te stellen, zodat je je zeker voelt. We raden je aan om je tijd te nemen en te ontspannen. Het kan frustrerend zijn om de eerste keer geen expert te zijn, maar dit is heel normaal en je kunt er gerust op zijn dat je een manier vindt die het beste voor jou werkt.

De lenzen ervaren.

Als jouw lenzen op voorraad zijn, krijg je na de contactlensaanpassing enkele proeflenzen voor ongeveer een week, afhankelijk van de timing van je vervolgafspraak. Deze plan je met ons voordat je vertrekt en is afhankelijk van jouw individuele behoeften, je lenstype en de verwachte draagtijd.

Mythes en vooroordelen.

Mensen hebben vaak vooroordelen over contactlenzen, die vaak gebaseerd zijn op mythes. Laten we een aantal hiervan eens weerleggen:

1. Contactlenzen kunnen oncomfortabel zijn.
Met de huidige zachte contactlenzen kan je er zeker van zijn dat je langdurig comfort ervaart.

2. Ik denk dat contactlenzen duur zijn.
Er zijn verschillende opties beschikbaar met lenzen voor elke levensstijl en voor elk budget.

3. Ik denk dat het moeilijk is om contactlenzen in en uit te doen.
Maak je geen zorgen. Je opticien zorgt ervoor dat je je helemaal zeker voelt met het inzetten en uithalen van je lenzen.

4. Ik sport, dus ik denk niet dat ik contactlenzen kan dragen.
Contactlenzen zijn eigenlijk ideaal voor veel sporten. In tegenstelling tot brillen kunnen ze niet breken of afvallen.

5. Contactlenzen kunnen achter mijn oog terecht komen.
Dit is een veel voorkomende zorg, maar het is fysiek onmogelijk dat een contactlens achter je oog terecht komt.

Heb je vragen?

Lees hieronder een aantal veelgestelde
vragen voor meer advies en informatie.