Mijn eerste lenzen

De derde stap van je contactlenservaring

Voor jou gecreëerd door CooperVision®

Als je deel neemt aan my lens life, is dit de derde en laatste stap van je contactlenservaring. Misschien is het goed om nog eens terug te denken waarom je hier eigenlijk aan begonnen bent.

Meer vrijheid, toegenomen zelfvertrouwen en een beter perifeer zicht staan vaak bovenaan de lijst voor de meeste contactlensdragers. Door je opties voor zichtcorrectie te vergroten, ben je in staat om het beste van beide werelden te ervaren met zowel een bril als contactlenzen.

Hier zijn wat nieuwe dingen die je kan doen nu je lenzen draagt:

1. Buiten in de regen lopen - Geen druppels meer op je bril.
2. Een hete oven open doen - Geen beslagen brillenglazen meer
3. De vrijheid om elke zonnebril te kunnen dragen
4. Met scherp zicht je make-up op kunnen doen
5. Direct met je 3D-bril een 3D-film kunnen zien zonder last te hebben van je normale bril
6. Volledig losgaan op de dansvloer zonder je bril te hoeven vasthouden

 

Alternatieve lens bij klachten

Als nieuwe lensdrager kan je na het frequenter dragen van je contactlenzen bepaalde klachten ervaren die je niet had tijdens je proefperiode. Voorbeelden zijn wazig zien, droogheid of irritatie. Dit is niet ongebruikelijk - maar als deze klachten aanblijven, maak dan een afspraak met je opticien. Er is een brede keus aan lenzen beschikbaar voor specifieke behoeften van het oog van elke drager en je opticien kan je uitstekend advies geven over een eventuele alternatieve lens om klachten weg te nemen.

 

Wil je met iemand praten over je contactlenzen?

Het is volkomen normaal als je nog steeds een beetje moet wennen aan het dragen van je contactlenzen na de eerste paar weken. Klik hier als je contact wil opnemen met je opticien.

Vijf dingen die je kunt ervaren nadat je een aantal weken contactlenzen draagt:

1. Droge ogen - – Overdag of 's avonds kunnen je ogen droog of korrelig aanvoelen. Probeer wat comfortdruppels, vooral voordat je je contactlenzen uitdoet. Als het gevoel aanhoudt, laat het ons dan weten en misschien zijn andere lenzen en materiaal meer geschikt voor jou.

2. Vermoeide ogen – Als je je contactlenzen draagt, kan je zicht anders zijn dan met je bril. Je ogen kunnen soms vermoeid aanvoelen. Als dit aanhoudt, laat het ons dan weten, want andere lenzen of een andere sterkte zijn misschien geschikter.

3. In- en uitdoen – Dit gaat steeds beter en gemakkelijker, maar kan soms nog lastig zijn, wat normaal is. Voor tips en hints of een herinnering hoe je het moet doen, bekijk dan de video in stap 2.

4. Wazig, soms of vaak onduidelijk zicht – Mocht je in het dagelijks leven ervaren dat de kwaliteit van het zicht met je nieuwe contactlenzen niet optimaal is en als je af en toe merkt dat objecten dichtbij of veraf wazig zijn, meldt dit aan je opticien. In bijna alle gevallen is verbetering te behalen door het lenstype en de sterkte te veranderen.

5. Bewust zijn van je lenzen – Als je je vaak bewust bent van je contactlenzen, en dit voelt oncomfortabel, laat het dan weten aan je opticien weten. Andere soorten lenzen zijn misschien meer geschikt voor jou.

Je 1e jaarlijkse controle afspraak

Na ongeveer een jaar contactlenzen te hebben gedragen, is het tijd voor een controle afspraak. Dit is het moment voor de opticien om te controleren of je ogen nog gezond zijn en of je het nog steeds leuk vindt om contactlenzen te dragen. Het is ook een kans om te zien of andere lenzen inmiddels beter bij je passen, vooral als er veranderingen zijn geweest in je lifestyle of draaggedrag. De controle van je contactlenzen duurt ongeveer 20 minuten en is een belangrijk onderdeel van je contactlenservaring. De afspraak kan langer zijn als we je dan ook graag voor een volledige oogmeting willen zien.

 

 

Wat moet ik meenemen?

 

 

Bij elke controleafspraak moet je altijd met je contactlenzen in komen en je eventuele bril meenemen. Het is mogelijk dat we je ogen willen bekijken zonder contactlenzen.

Heb je vragen?

Lees hieronder een aantal veelgestelde
vragen voor meer advies en informatie.