De contactlenzen van tegenwoordig, over het algemeen zacht en wegwerpbaar, hebben verschillende draag- en vervangingsschema's.

Laten we ervan uitgaan dat u normale kantooruren hebt: uw daglenzen draagt u dan overdag en 's avonds gooit u ze weg. De volgende dag doet u weer een nieuw paar in. Andere worden elke twee weken of elke maand vervangen.

Uw persoonlijke voorkeuren en gewoonten helpen bij de bepaling welk schema het best voor u werkt. Elk schema heeft zijn eigen voordelen. We nemen hier de daglenzen door.

De voordelen van daglenzen

Er kleven heel veel pluspunten aan daglenzen:

  • U hoeft ze nooit schoon te maken. Laat dat reinigen 's avonds of uw assortiment lenzenvloeistof maar zitten. Aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg en gaat u naar bed.
  • Daglenzen hebben het gemakkelijkst te onthouden draagschema. Er komt geen kalender meer aan te pas met de herinnering dat u uw contactlenzen moet vervangen. U haalt ze er 's avonds uit en zet elke morgen weer nieuwe in.
  • Wegwerpdaglenzen besparen tijd. U hoeft ze niet alleen niet meer schoon te maken, maar kunt een reservepaar ook gewoon meenemen zodat u niet nog even langs huis moet.
  • Ze kunnen helpen bij oogallergieën. Met daglenzen heeft aanslag niet meer de tijd om zich op te hopen, waardoor allergieën minder de kans krijgen. Bovendien is elke dag een nieuw, soepel lensoppervlak vriendelijker voor geïrriteerde ogen.
  • Geweldig voor tieners! Hoeveel ouders zouden dat wel niet willen zeggen? Met alles wat er op school, tijdens sport en in het sociale leven aan de hand is, zijn tieners geneigd contactlenzen schoonmaken en verwisselen te vergeten of te negeren. Dat stuk van lenzenverzorging verwaarlozen betekent een risico voor hun ogen, maar met daglenzen hoeft schoonmaken niet meer en is ze verwisselen een fluitje van een cent.

Andere zaken die u over daglenzen moet weten

Aangezien u ze elke dag weggooit, moet u meer lenzen kopen. (En vergeet niet dat u één doos voor elk oog moet hebben, dus een voorraad voor 30 dagen betekent 60 contactlenzen.)

Uw opticien zal uw ogen onderzoeken voor de juiste sterkte. Uw keuze voor daglenzen of een ander draagschema is grotendeels gebaseerd op uw voorkeuren, en uw oogarts kan u helpen de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen op basis van zijn of haar kennis over uw gezichtsvermogen en uw gewoonten ten aanzien van de oogverzorging.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles