Het is belangrijk dat u uw ogen periodiek laat controleren door een oogzorgspecialist, zelfs als u het gevoel hebt dat er niets mis is met uw gezichtsvermogen.

Volgens de Amerikaanse optometristenvereniging moeten deze controles de volgende frequentie hebben:

  • Minstens een keer per twee jaar, of zoals aanbevolen, voor volwassenen van 18 tot 60 jaar
  • Jaarlijks, of zoals aanbevolen, voor mensen in de leeftijd van 6-18 of 61 en ouder
  • Voor jonge kinderen bij 6 maanden en 3 jaar, of zoals aanbevolen

De vraag die veel mensen hebben: “Hoeveel kost een oogtest?” Zoals te verwachten hangt het antwoord af van verschillende factoren: uw woonplaats, het soort test, of u nieuwe lenzen wilt, etc.

Laten we eens bekijken met welke factoren u rekening moet houden bij de prijs van een oogtest.

Prijzen voor een oogtest

Vraag bij het maken van een afspraak voor uw oogtest gerust naar de kosten ervan. U zult erachter komen dat ze zullen afhangen van hoe uitgebreid de test is die u nodig hebt en van de deskundigheid van uw oogzorgspecialist.

De totaalkosten bij een oogzorgspecialist kunnen verschillen van die voor een goedkope oogtest bij een grote winkel.

Voordat u rond gaat bellen, houd de volgende gegevens dan bij de hand:

  • Uw verzekering (blijf lezen als u niet bent verzekerd)
  • Eerdere oogtesten (wanneer bent u voor het laatst bij een oogzorgspecialist geweest?)
  • De medische geschiedenis van uw familie (hebben uw ouders altijd een bril gedragen?)
  • Uw leeftijd en huidige gezichtsvermogen

Als u de antwoorden op deze vragen hebt voordat u gaat bellen, is het voor de assistent van de oogzorgspecialist makkelijker om een reële offerte van de kosten van een oogtest voor u te maken.

Kan ik de oogtest gratis laten doen?

Als u daarvoor in aanmerking komt, kunt u waarschijnlijk een gratis oogtest laten doen of eentje tegen een gereduceerd tarief. Als u een ziektekostenverzekering hebt, kunt u op hun site terugvinden wat ze dekken voor oogtesten.

Misschien zijn er verzekeraars die een goedkope verzekering aanbieden of kunnen de gemeente of liefdadigheidsinstellingen u helpen.

Zoals we al zeiden is het van belang dat u regelmatig uw ogen laat controleren, zelfs als u denkt dat u geen problemen hebt met scherp zien.

Dat kan best zijn. Maar u moet er zeker van zijn. Sommige gezichtsproblemen kunnen alleen in een vroeg stadium worden ontdekt door een opticien, en deze problemen zijn doorgaans gemakkelijker te behandelen als ze vroegtijdig worden gesignaleerd.

Ga er niet vanuit dat de kosten voor een oogtest niet de moeite van een bezoek waard zijn. U zult erachter komen dat die redelijker zijn dan u in eerste instantie dacht, en één bezoek nu kan later veel oogproblemen voorkomen.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogzorgspecialist.

More Articles