Naarmate we ouder worden, veranderen onze ogen. Daarom is het belangrijk om minstens een keer per jaar naar uw oogarts te gaan, tenzij hij of zij u anderszins adviseert.

Maar wat als u geen oogarts hebt? Dan helpen wij u toch!

Als u contactlenzen zoekt vanwege een wazig zicht, wilt u vast naar een opticien. Dat is een specialist die vooral standaardzorg verleent, zoals oogcontroles. Een oogarts is een medisch specialist die ingrepen aan het oog mag uitvoeren ingeval van ernstigere problemen.

Hier volgen nog meer tips om u te helpen de juiste oogarts voor u te vinden.

Oogartsen in uw regio kiezen

Of u nu op zoek bent naar een oogarts in Amsterdam, Londen of Kowloon, hier zijn een aantal manieren om uw zoektocht aan te pakken:

Ga na wat uw familie nodig heeft. Als u kinderen hebt, wilt u misschien een oogarts die er voor u en uw jonge kinderen is. Dat kan voor iedereen beter uitkomen. Vraag uzelf daarnaast ook af hoe ver u wilt reizen, en hoe afspraken in te passen zijn in uw werk- of schoolrooster.

Vraag de mening van uw naaste vrienden. Bel ze of laat het uw vriendenkring weten op uw favoriete sociale netwerk. Had deze opticien oog voor wat u nodig had? Zijn de openingstijden van die opticien gunstig voor u? Stip aan wat voor u belangrijk is en vraag ernaar.

Bel een oogarts. En stel vooral ook vragen. U moet ook weten of ze uw verzekering accepteren, dus vraag daar meteen naar voordat u een afspraak maakt. Andere relevante vragen zijn: Hoelang hebt u uw praktijk al? Is uw kantoor kindvriendelijk? Wat zijn uw openingstijden? Hebt u een website?

Bij de keuze van een oogarts is het belangrijk dat u diverse factoren laat meewegen en goed doorvraagt. Uiteindelijk bent u een individu met individuele behoeften. Zowel u als uw oogarts willen het beste voor u.

 

Niets in dit artikel mag worden opgevat als medisch advies noch is dit artikel bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische zorgverlener. Stel specifieke vragen aan uw oogspecialist.

More Articles