Over oogcorrectie

Kom meer te weten over veelvoorkomende oogaandoeningen, hoe contactlenzen je zicht kunnen helpen corrigeren, en nog veel meer.

Antwoorden en inzichten over oogproblemen en -correctie

Zoals we beschrijven in Hoe zien we?, is de anatomie van de ogen ongelooflijk complex. Als alles naar behoren samenwerkt, zie je helder. Helaas is helder zicht niet gegarandeerd.

Of het nu het resultaat is van genetica, het verouderingsproces of een ander probleem met het gezichtsvermogen, je hebt mogelijk een bril of contactlenzen nodig om goed te kunnen zien. Bijziendheid (myopie), verziendheid (hyperopie), astigmatisme en presbyopie behoren tot de meest voorkomende problemen met het gezichtsvermogen. Lees onze verzameling artikelen hieronder om deze oogaandoeningen en meer beter te begrijpen.

Over oogcorrectie

Monovisiecontactlenzen

Naarmate we ouder worden, kunnen onze ogen problemen krijgen met het scherpstellen van dichtbij – een aandoening die presbyopie wordt genoemd. Monovisie-contactlenzen kunnen u helpen daarmee om te gaan.

Article

Torische contactlenzen: wat u moet weten

U hebt misschien gehoord dat zachte torische contactlenzen lenzen zijn voor astigmatisme, maar wat zijn ze en hoe kunnen ze u helpen?

Article

Multifocale contactlenzen

Wat zijn multifocale contactlenzen, hoe werken ze en zijn ze geschikt voor u?

Article

Wat is astigmatisme?

Heeft uw oogspecialist u verteld dat u astigmatisme hebt? We zullen uitleg geven over de aandoening en hoe u deze kunt corrigeren.

Article

Wat is een lui oog?

Laten we eens een kijkje nemen naar hoe een aandoening die amblyopie heet, ook wel ‘lui oog’ genoemd, uw gezichtsvermogen kan beïnvloeden en hoe er doorgaans mee wordt omgegaan.

Article

Vitaminen voor de ogen

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor ons gezichtsvermogen? Laten we feiten en fictie scheiden en de waarheid achterhalen over vitaminen voor de ogen. 

Article

Hoe zien we?

Zicht is een van onze meest complexe zintuigen. Maar hebt u zich wel eens afgevraagd hoe uw ogen werken?

Article

Wat is verziendheid?

Laten we het eens hebben over verziendheid (langziendheid) – hoe het wordt veroorzaakt, hoe het kan worden gecorrigeerd en hoe het verschilt van een veelvoorkomende aandoening die presbyopie wordt genoemd.

Article

Wat is keratoconus?

We zullen de aandoening en de symptomen uitleggen, samen met de beheersings- en behandelingsopties.

Article

Wat is bijziendheid?

Laten we ons eens verdiepen in deze veelvoorkomende aandoening, die ook wel myopie wordt genoemd, en hoe deze kan worden gecorrigeerd.

Article