Verbetert de kwaliteit van je gezichtsvermogen door veelvoorkomende optische onvolkomenheden* in de ogen te minimaliseren.1

Uitsluitend ter illustratie 

De oppervlakken van je ogen zijn niet perfect bolvormig. Er zijn natuurlijke onvolkomenheden in de kromming van het hoornvlies en de lens van ieder oog die de kwaliteit van je gezichtsvermogen kunnen verminderen.2,3 Je oogspecialist noemt dit sferische aberratie.

Deze natuurlijk voorkomende onvolkomenheden kunnen ertoe leiden dat binnenkomende lichtstralen zich op meerdere punten richten. Dit kan een wazig beeld creëren, vooral bij weinig licht, omdat het optische systeem van het oog niet één enkel focuspunt heeft.

Dankzij het Aberration Neutralising System™ wordt het ontwerp van het vooroppervlak van de lens aangepast aan je voorschrift om te helpen de impact van sferische aberratie in het oog te neutraliseren. Hierdoor komen binnenkomende lichtstralen samen voor een betere focus en scherp zicht.

Voordelen:

Ontworpen voor één focuspunt en scherp zicht

Het Aberration Neutralising System™ in actie

Waar je deze technologie kunt vinden:

Vraag je oogspecialist naar CooperVision-contactlenzen met het Aberration Neutralising System™ om je zicht bij bijziendheid of verziendheid te corrigeren.

 

* Sferische aberratie

Referenties:
1 Kollbaum P, Bradley A. “Aspheric contact lenses: fact and fiction.” Contact Lens Spectrum. 2005;20:34–9.
2 Kingston AC, Cox IG. Population spherical aberration: associations with ametropia, age, corneal curvature, and image quality. Clin Ophthalmol. 2013;7:933-938.
3 Richdale K. Improving the quality of our patients’ vision: aspheric lens designs: aspheric contact lenses can decrease spherical aberrations and improve visual quality. CL Spectrum. 2011;26:38,40-41.