OptiExpert™

Optiexpert Banner

OptiExpert™ is een essentieel instrument voor uw praktijk, ontwikkeld om de keuze van de juiste contactlens te versnellen. Het bespaart u tijd en maakt de ervaring van uw klant nog beter..


 

Ten minste 96% succesvolle aanpassingen van Biofinity® multifocal en clariti® 1 day multifocal bij gebruik van OptiExpert™.1,2

Optiexpert ondersteunt u en uw praktijk door het lensselectieprocess eenvoudiger te maken. Hierdoor kunt u stoeltijd reduceren en meer klanten helpen met uw expertise. 

 

Overzicht

OptiExpert™ is een gratis, multifunctionele app die een aantal handige functies biedt:

  • een digitale versie van de Efron Grading Scales.
  •  makkelijk te gebruiken Mutifocal en Toric reken-tools.  
  • Oxygen Profiles, die de zuurstofdoorlaatbaarheid laten zien welke relevant zijn voor een gekozen  contactlensontwerp en -voorschrift.

 

Kenmerken van de App

Efron Grading Scales

De Efron Grading Scales maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk de 16   meest voorkomende voorsegmet complicaties met bijbehorende uitleg, de verschillende stadia en behandeling.

Toric Calculator

De Toric Calculator biedt een efficiënte manier om voor uw astigmatische klant de juiste torische contactlens te berekenen en evalueren.

Multifocal Calculator

De Multifocal Calculator maakt het aanpasproces voor presbyopen  eenvoudiger en efficiënter. Hierdoor kunt u sneller de juiste lenzen kiezen en dus stoeltijd besparen.

Oxygen Profiles

Oxygen Profiles biedt een betrouwbare klinische ondersteuning bij upgrade-discussies. Tevens laat het heel duidelijke de zuurstofdoorlaatbaarheid zien, die een silicone hydrogel cntactlens heeft ten opzichte van een vergelijkbaar product van een andere fabrikant.

Waar downloaden

Beschikbaar in de Appstore en Google Play voor gebruik op iPhone, iPad en Android mobiele apparaten.

 

1. CVI data beschikbaar. 96% van contactlensdragers kan succesvol  clariti® 1 day multifocaal aangepast krijgen bij gebruik van 2 paar lenzen of minder met behulp van de OptiExpert™ app. Gebaseerd op retrospectieve analyse van 26 dragers (52 ogen) met subjectieve refracties tussen +5.00Dpt t/m -6.00Dpt en ≤ -1.00Dpt cilinder bij gebruik van 2 paar lenzen of minder met de OptiExpert™ app.
2. CVI data beschikbaar 2019. Retrospectieve analyse; N=55 proefpersonen (110) ogen; DV Rx +1.25Dpt t/m -3.25Dpt, ADD sterkte +1.25 t/m +2.50Dpt.
*OptiExpert™ is een educatief, referentie en informatie hulpmiddel voor oogzorgspecialisten. Oogzorgspecialisten kunnen de app gebruiken in combinatie met de eigen evaluatie en ervaringen met de klant maar is niet geschikt om klinische beslissingen op te baseren. OptiExpert™ is niet bedoeld als en is geen Medisch of optometrisch advies. Ook dient OptiExpert™  geen vervanging te zijn van de evaluatie en ervaring van de oogzorgspecialist.