clariti 1 day

  • Zet uw patiënten aan de siliconenhydrogel. Het juiste antwoord voor draagcomfort, scherp zicht en gezonde ogen.
Productspecificaties

Features

  • Zichtcorrectie voor bijziendheid en verziendheid
  • Materiaal van siliconenhydrogel
  • Ondersteunt de hele dag uitstekend draagcomfort
  • Uva- en uvb-bescherming(1)
  • Daglenzen

Siliconenhydrogel: het gezondere(2) alternatief voor daglenzen van hydrogel

Clariti 1 day is ontworpen om uw patiënten met daglenzen de voordelen te bieden van siliconenhydrogel.
 
Omdat lenzen van siliconenhydrogel meer zuurstof doorlaten in het hoornvlies dan hydrogel, zullen uw patiënten wittere ogen en een gezondere(2) ervaring met het dragen van lenzen kunnen waarderen. De clariti 1 day-lens zorgt dat zuurstof 100% wordt opgenomen door het hoornvlies(3). Hij zorgt zelfs voor meer dan de aanbevolen hoeveelheid zuurstof(4) over het gehele lensoppervlak om het oog gezond te houden.

De AquaGen™-technologie zorgt voor de hele dag uitstekend draagcomfort

clariti 1 day-lenzen van CooperVision maken gebruik van AquaGen™-technologie, een proces dat zorgt voor een hydrofiele lens met optimaal voortdurend vocht aantrekkend vermogen.
 
AquaGen is een technologie zonder oppervlaktebehandeling waarbij de structuur van hydrofobe siliconenmoleculen wordt gemanipuleerd waardoor ze hydrofiel worden. Zo ontstaat een lens die op natuurlijke wijze watermoleculen aantrekt en bindt, zodat ze goed op het lensoppervlak blijven zitten. AquaGen trekt gedurende de volledige draagtijd voortdurend vocht aan. Het resultaat is een lens met een hoog watergehalte(5) die uw patiënten de hele dag door uitstekend draagcomfort biedt.
 
Praat met uw patiënten over de voordelen voor de gezondheid en het dagelijkse gemak van clariti 1 day-lenzen, 's werelds eerste en enige familie met daglenzen van siliconenhydrogel. Dat is een uitstekende keuze voor nieuwe patiënten en een gemakkelijke overstap voor uw huidige patiënten met hydrogellenzen.

CooperVision wil u helpen om uw klanten makkelijker kennis te laten maken met ons portfolio van silicone hydrogel dag- en maandlenzen. Om eventuele drempels bij de consument weg te nemen, bieden wij momenteel een tevredenheidsgarantie op onze silicone hydrogel daglenzen en maandlenzen aan. De consument heeft hierbij de mogelijkheid om zijn gekochte voorraad terug te brengen naar het punt van aankoop en hier het volledige aankoopbedrag terug te krijgen. Door middel van point of sale materiaal kunt u deze actie in uw winkel zichtbaar maken naar uw klanten.

(1)Waarschuwing: uv-absorberende contactlenzen zijn geen vervanging voor beschermende uv-absorberende oogbescherming, zoals uv-absorberende sneeuw- of zonnebrillen, omdat ze het oog en het omliggende gebied niet volledig bedekken. Patiënten moeten uv-absorberende oogbescherming volgens de instructies blijven dragen.
(2)Gegevens op aanvraag beschikbaar; met clariti® 1 day krijgt u wittere ogen dan met 1-DAY ACUVUE® MOIST®.
(3)Brennan N.A. Beyond Flux: Total Corneal Oxygen Consumption as an Index of Corneal Oxygenation During Contact Lens Wear. Investigative Ophthalmology & Visual Science. 2005; 82:467–472.
(4)Holden B.A., Mertz GW. Critical oxygen levels to avoid corneal edema for daily and extended wear contact lenses. Investigative Ophthalmology & Visual Science. 1984; 25:1161.
(5)Door de fabrikant aangegeven watergehalte in de kern

Productdetails

Materiaal/H2O-gehalte
somofilcon A / 56%
Uv-bescherming
Yes
Vervangingsschema
Dagelijks
Zuurstofdoorlaatbaarheid
86 DK/t (bij -3.00D)
Middendikte
0.07
Verpakkingsgrootte
30
Basiscurve
8.6
Diameter
14.1
Sferische sterkte
+8.00D t/m -10.00D
(per 0.50D na +/- 6.00D)
Draagschema
Dagelijks
Dk
60
Modulus (MPa)
0.5
UV filter
UVA/ UVB = 72% / 98%