Beste Partner

Met de toenemende impact die het COVID-19 virus met zich meebrengt willen wij u graag zo goed mogelijk informeren over hoe wij u -als onze partner- kunnen blijven ondersteunen. Omdat de situatie uiterst veranderlijk is kunnen sommige zaken natuurlijk de komende tijd nog aangepast worden, echter één feit staat voor CooperVision onomstotelijk vast:

 

‘Niets gaat boven de gezondheid van onze partners, dragers, medewerkers en de gemeenschappen waarin zij leven.’

 

Met de toenemende impact en onzekerheid die het COVID-19 virus met zich meebrengt willen wij u graag zo goed mogelijk informeren over zowel maatregelen die wij als bedrijf genomen hebben als manieren waarop wij u -onze partners- kunnen ondersteunen.

 

inhoudsopgave:

Instructies

Thuisbezorgen van producten

Consumenten communicatie

Productleveringen

Winkelbezoeken

Bereikbaarheid CooperVision

Seminars

E-learning

Webinars

Aanvullende informatie

 

Contactlenzen dragen is veilig

 

Ondanks andere berichtgeving die de afgelopen dagen zijn ontstaan, blijft het dragen van contactlenzen veilig. Daarbij zijn een aantal zaken belangrijk:

1. Goed handen wassen is essentieel.

2. Contactlenzen desinfecteren.

3. Stop met het dragen van lenzen wanneer iemand ziek is.

Instructies

Herinner uw contactlensdragers er ook aan dat ze het aanraken van de ogen vermijden, vooral in omgevingen met een hoog risico.

1. Goed handen wassen is essentieel.

Bij het gebruik van contactlenzen is het zorgvuldig en grondig wassen van de handen met water en zeep, gevolgd door het drogen met de hand met papieren handdoeken, van het grootste belang. Voor dragers van contactlenzen moet dit gebeuren vóór het inzetten en uithalen van de lenzen.

2. Contactlenzen desinfecteren.

Dragers van contactlenzen moeten hun daglenzen na elk gebruik weggooien of hun maandlenzen iedere avond reinigen en desinfecteren zoals geïnstrueerd door u.

3. Stop met het dragen van lenzen wanneer iemand ziek is.

Het stoppen van het dragen van contactlenzen bij ziekte wordt geadviseerd, in overeenstemming met richtlijnen voor andere soorten ziekten.

Tips voor het (her)openen van uw winkel

Om de veiligheid van zowel u als uw klanten beter te waarboren heeft vaktijdschrift de Opticien een aantal tips gebundeld in een handig overzicht. download deze via de knop hiernaast.

 

Lees hier hoe wij u kunnen ondersteunen in het behoudt van klanten gedurende deze periode. 

 

Thuisbezorgen van producten

Om uw klanten te kunnen blijven voorzien van contactlenzen attenderen wij u graag op de service van CooperVision om de lenzen tijdelijk gratis bij uw klanten thuis te laten bezorgen. Hiermee kunt u uw klanten toch van hun vertrouwde lenzen blijven voorzien zonder dat ze hiervoor naar uw winkel hoeven te komen. CooperVision heeft besloten de extra kosten die voor deze service normaliter in rekening worden gebracht geheel op zich te nemen en niet door te belasten aan u of uw klanten, ongeacht of u telefonisch of via e-commerce bestelt. 

Kijk hier hoe het werkt.

 

 

 

Consumenten communicatie

Download hier uw klanten communicatie

Via deze link kunt u ook een aanpasbaar document downloaden om met uw klanten te communiceren. 

Productleveringen

CooperVision kan vooralsnog al haar producten gewoon blijven leveren. Wij nemen alle maatregelen die noodzakelijk zijn en in ons vermogen liggen om aan de productvraag te kunnen blijven voldoen.

Winkelbezoeken

Om de richtlijnen van overheid te volgen, met als doel de gezondheid van uzelf en uw medewerkers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, zullen onze Business Development Managers vooralsnog tot en met 6 april geen winkelbezoeken meer afleggen. Uiteraard zijn ze nog wel gewoon telefonisch en via mail bereikbaar voor al uw vragen.

Bereikbaarheid CooperVision

Ongetwijfeld heeft u vragen tav een aantal onderwerpen. Ons totale team staat dagelijks voor u klaar om u te ondersteunen in deze bijzondere tijden; schroom u niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar gedurende dezelfde uren als normaal (9:00 – 17:30)

Seminars

Ons CooperVision Advantage programma waarvoor educatieve seminars worden aangeboden, wordt tot nader bericht online via Webinars uitgevoerd. U wordt hierover separaat geïnformeerd. Zeker in de huidige situatie vindt u het misschien prettig om hiervan gebruik te maken; het onderwerp contactlenzen en corona COVID-19 komt zeker aan de orde.

E-learning

Het CooperVision Advantage programma biedt ook een aantal E-learning modules om uw kennis te blijven ontwikkelen. Ontdek hier onze e-learning programma's

Webinars

Onder CooperVision Advantage bieden wij ook webinars aan. Deze kunt u hier bekijken en direct een vraag stellen aan onze Professional Service Manager. 

Aanvullende informatie

Persoonlijke beschermingsmaatregelen koopt u hier
https://www.technop.be/

Top Contact Lens Experts Dispel Misinformation Regarding Coronavirus / COVID-19 Protections for Contact Lens Wearers
https://core.uwaterloo.ca/news/top-contact-lens-experts-dispel-misinformation-regarding-coronavirus-covid-19-protections-for-contact-lens-wearers

Contact lens wear during COVID-19
https://www.aoa.org/contact-lens-wear-during-covid-19

BCLA Guidance : Contact Lens Wear and Coronavirus (COVID-19)
https://bcla.org.uk/Public/Consumer/COVID-19--Coronavirus--Contact-Lens-Care-Guidance/Public/Consumer/Contact-Lens-Wear-and-Coronavirus-guidance.aspx

CORE Advises Contact Lens Wearers on Safe Use Amidst COVID-19 Concerns, Reinforces Proper Hand Hygiene
https://www.prnewswire.com/news-releases/core-advises-contact-lens-wearers-on-safe-use-amidst-covid-19-concerns-reinforces-proper-hand-hygiene-301021849.html

CORE landingspage & infographics

https://core.uwaterloo.ca/covid-19/

WHO : Q&A on Coronaviruses (COVID-19)
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Centers for Disease Control and Prevention : COVID-19 Situation Summary
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nCoV/summary.html